Tussen Vlassenbroek en Broekkant Baasrode – Zondag 11 april 2021

Tussen Vlassenbroek en Broekkant Baasrode – Zondag 11 april 2021

Ook al was het weer vandaag niet uitnodigend, toch trokken we weer op pad. Niet te ver deze keer. Naar Baasrode. Auto geparkeerd achter de kerk. Gestart aan wandelknooppunt 175 op de dijk. Zo via de Broekkant naar het overstromingsgebied tussen Baasrode en Vlassenbroek.

Door de Sigma-werken hebben we de geplande wandeling onderweg moeten aanpassen. Maar zelf wilden we ook nieuwe paadjes verkennen. Dat gaf geen problemen, want de natuur in deze omgeving is prachtig, ook al zie je heel goed de sporen van de werken. Binnen een aantal jaren, wanneer de natuur zich heeft hersteld van dit menselijk ingrijpen, zal het nog veel mooier zijn en interessanter om te wandelen.

Geplande route:

 

 

 

 

 

 

 

Gewandelde route:

Tussen knooppunt 174 en 170 zijn we meegedraaid op wat de ringdijk wordt genoemd om uiteindelijk op de gewone dijk te belanden iets voor knooppunt 171. Dus hebben we niet voorbij het pittoreske Vlassenbroek gewandeld wat de bedoeling was (knooppunt 170). Niet getreurd. We stapten verder maar het pad tussen knooppunt 177 en knooppunt 172 is onderbroken door een aantal waterplassen en een grote watergeul die we op geen enkele manier konden passeren. Dus hebben we die naar links gevolgd en we bereikten zo knooppunt 173. Daar beslisten we om naar knooppunt 174 te gaan. Daar sloegen we linksaf en volgden een soort binnendijk. Even later zagen we beneden een soort pad en hebben dat gevolgd tot op de Scheldedijk een eindje voor knooppunt 175.