Een lus naar Affligem langs knooppunten – zondag 8 april 2018

Een lus naar Affligem langs knooppunten – zondag 8 april 2018

Zondag 8 april 2018 was een schitterende dag met veel zon. Een geschikt moment voor onze eerste fietstocht die naam waardig van 2018. Het werd een zelf uitgestippelde tocht via knooppunten met vertrek van thuis uit.

De tocht voerde ons langs rustige wegen door Malderen, Buggenhout Bos, Opstal naar Peizegem. Daar reden we de Leirekensroute op om via Opwijk en Nijverseel in Eerdegem te belanden. Leirekensroute vaarwel en hop naar Meldert via Baardegem. Geen vals plat, maar helling op en helling af. Niet te zwaar, maar zoiets zijn we bij ons niet gewoon. Leve de ebike!

Uiteindelijk bereikten we Affligem. Voor ons een eerste kennismaking met de abdij en haar omgeving. En nu naar Asse. Tijd om te eten. Dat deden we op de Markt, natuurlijk buiten onder een stralende hemel.

Daarna passeerden we een reeks pittoreske dorpen waar we bovendien heel wat kasseien moesten vreten Kobbegem, Ham, Ossel en Oppem. Via Wolvertem ging het dan naar Imde. Tijd voor een rustpauze aan het oorlogsmonument van Wereldoorlog I, het Monument voor de gesneuvelden van het 3de Regiment Jagers te Voet.

Van Imde naar Rossem en zo via Steenhuffel weer naar huis. Prachtige fietstocht op een zonnige lentedag.

Afstand 65 km

Te volgen knooppunten: