Kasteelhoeve Viconia – Weekend 23-25 maart 2018

Kasteelhoeve Viconia – Weekend 23-25 maart 2018

Vrijdag 23 maart – Naar kasteelhoeve Viconia in Stuivekenskerke, West-Vlaanderen

Een weekend met ons hele gezin, Bettie en ikzelf, Jonathan en zijn vriendin Leen. Reden? Om mijn 56° verjaardag te vieren. Als er al een reden zou moeten zijn. Het is een fantastisch weekend geworden. Voor herhaling vatbaar op een leuke locatie met in de omgeving heel wat te interessants om te bezoeken en te genieten.

Zaterdag 24 maart – Bezoek aan Westvleteren, In De Vrede

Vanuit Stuivekenskerke vertrekken we naar Ieper, maar maken eerst een tussenstop in Westvleteren. In het ontmoetingscentrum In De vrede tegenover de Sint-Sixtusabdij kan je immers de bekende trappisten van Westvleteren degusteren en beperkt aankopen.

De trappist wordt gebrouwen met natuurlijke grondstoffen. Soorten: TWblond, TW8, TW12. Respectievelijk: 5,8%vol, 8%vol, 10,2%vol

De benaming ‘Trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden voor bier gebrouwen door Trappistenmonniken in hun klooster. Van alle Belgische bieren zijn er maar zes die de naam Trappist mogen dragen: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. Enkel deze zes bieren worden gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij.

Zaterdag 24 maart – Bezoek aan Ieper, Mensenpoort en In Flanders Fields museum

Bij aankomst in ieper bezoeken we allereerst de Menenpoort om daarna naar het museum In Flanders Fields te wandelen. Het bezoek aan In Flanders Fields liet bij ons allen een diepe indruk na. We hadden de nodige tijd genomen om alles goed te bekijken. Een juiste beslissing was de beklimming van de toren van de Lakenhallen. Door het aangename weer was dit een verkwikkende pauze om daarna het museumbezoek verder te zetten.

Zaterdag 24 maart – bezoek aan Ieper, Brouwerij De Kazematten

Op vraag van Jonathan gingen we in de late namiddag op brouwerijbezoek. Onze keuze viel op “De kazematten”. Een echte aanrader. Ons favoriete bier van deze brouwerij: Wipers Times.